Miket mutatott be eddig az Apple a Town Hallban?

A helyi idő szerint ma este kezdődő Apple-esemény helyszíne a jelenlegi cupertinói főhadiszállás legnagyobb előadóterme, a Town Hall. Mostanában a legfontosabb eseményeket jellemzően nem itt tartották, de ez nem jelenti azt, hogy a 4 Infinite Loop címen található helyszín csupa érdektelen eseménynek adott helyet, sőt.

Az Apple jelenlegi főhadiszállásán nincs olyan előadóterem, ami megfelelő lenne a mostanában megszokott nagyszabású események számára – a Town Hall mindössze 300 főt fogad be. Az iPhone-bemutatókat jellemzően máshol tartja a cég, a WWDC-ről nem is beszélve, bár a fejlesztői konferencia kicsit kilóg a sorból, hiszen rendszerint több ezer vendég érkezik rá.

Az épülő Apple Campus 2 területén lesz egy új, 1000 férőhelyes auditórium is, melyet 161 millió dollárból (nagyjából 44 milliárd forintból) építenek. Várhatóan ebben a földalatti létesítményben mutatják majd be a jövő Apple-termékeit, ha végre befejezik – nemrég meg is osztott az Apple néhány fotót az építkezés jelenlegi állapotáról. Könnyen lehet tehát, hogy a ma esti lesz az utolsó keynote, amit a Town Hallban tartanak. De milyen bemutatók voltak itt korábban? Jason Snell és Stephen Hackett járt utána a Six Colors hasábjain.

Az első iPod

Az első iPod2001-ben arról szóltak a pletykák, hogy az Apple be akar lépni a hordozható zenelejátszók piacára. Ez október 23-án beigazolódott, ugyanis Steve Jobs bemutatta az első iPodot a nagyközönségnek. A szlogen szerint 1000 dal fért el innentől kezdve a zsebünkben – és az Apple-re nem jellemző módon minden újságíró kapott egy bétaverziót a készülékből. Ezekre zeneszámokat szinkronizáltak az Apple-nél, és mellétették azoknak a CD-knek a dobozait is, amiket rátöltöttek, így látszott, mennyivel kevesebb helyet foglal az akkor aprónak számító első iPod. Érdekesség: a végleges verzió polcokra kerülése után a kiosztott iPodok megszűntek működni, ha az újságírók frissítették a szoftvert rajtuk.

Legújabb készülékek

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X