Lehullt a lepel az iPhone SE-ről, az új iPad Pro-ról és az új Apple Watch modelljeiről

Az Apple három új készüléket mutatott be. Az elsők az új Apple Watch modellek voltak, amit a már nagyon régóta várt iPhone SE követett, végül lehullt a lepell az új 9,7 colos tabletről, az iPad Próról. Ahogyan megszokhattuk, az előadás első perceiben érdekfeszítő információkat osztott meg velünk Tim Cook. Például azt, hogy immáron egymilliárd aktív Apple eszköz van a világon.

Hogy teljes legyen az előadás, a CEO az első percekben beszélt a titkosításról. Elmondta, hogy az iPhone az emberek legszemélyesebb készüléke, s pont ezt akarják a kormányzatok feltörni. Természetesen ők ezt nem fogják hagyni, hiszen az erős titkosításban bíznak. Ugyanakkor hozzátette, hogy ezért felelősséggel tartoznak, s ezzel nem fognak felmondani, hiszen kötelességüknek érzik az almások a felhasználók biztonságának megóvását.

Nem sokkal később Tim felkérte Lisa Jacksont, aki a környezetről beszélt. Mint azt tudhatjuk, az Apple nagy hangsúlyt fektet a megújuló energiára, ami meg is látszik, hiszen világszinten az almás tevékenységek 93 százaléka működik megújuló energiával (nap, víz és szél), ami szintén megdöbbentő adat. Az ezt követő percekben láthattunk egy pofás kis videót az újrahasznosításról, hogy mi történik az újrahasznosított iPhone-okkal (amint lesz videó, kirakjuk).

Jeff Williams is feltűnt a színpadon, aki az egészségről beszélt. Olyan érdekes információkat mondott el, mint a nem olyan régen bevezetett ResearchKit segítségével olyan egészségügyi adatokhoz jutottak hozzá, amellyel jelentősen segítik az orvostudományt. Ez az eddigi legnagyobb bázis, amit a történelem valaha megírt. Legyen szó asztmáról, különféle rohamról vagy akár Alzheimer-kórról, a ResearchKit által sokat tanultak a kutatók és orvosok. És mindehhez csak egy iPhone vagy Apple Watch szükséges.

CareKit. Egy olyan framework, ami által a fejlesztők olyan alkalmazásokat csinálhatnak, amivel a betegek jobban megértik a betegségeiket, illetve a vele járó dolgokat. Követni tudják az egészségügyi állapotukat. Egy program ennek kapcsán már mától elérhető, ez pedig a Parkinson betegeket fogja érinteni, míg a keretrendszer április folyamán startol.

Új Apple Watch modellek

A szép egészségügyi felvezetés után szóba kerültek az új Apple Watch modellek. Lényegében új szíjakat jelentettek be. Ezek közül lesznek új, szőtt szíjak, amelyek különféle színben lesznek elérhetőek. Természetesen a sportszíjakat sem hagyták ki. A jó hír, hogy ezentúl 299 dollártól indul az Apple Watch ára, ami elég barátinak számít. Tim szeretné, ha minél több emberen ott lenne az okosóra.

Apple TV

Szó esett, hogy milyen újdonságok várnak az Apple TV felhasználóira. Sajnos nekünk rossz hír, hogy ebből szinte minden csak Amerika szerte lesz elérhető, így nem minden fog minket érinteni.

iPhone SE

A készülék bemutatása előtt jött egy kis statisztika. A tavalyi év folyamán összesen 30 millió 4 colos iPhone-t értékesítettek. Sőt, vannak olyan piacok, ahol inkább ezeket a készülékeket szeretik. Ilyen például Kína.

Az iPhone SE teljesen ugyanúgy fog kinézni, mint az 5s, azonban már 4 színben lesz elérhető. A belsőre jobban rágyúrtak, hiszen egy A9-es processzor és M9-es koprocesszor található benne. Az új SE modell mind CPU és GPU teljesítményben megegyezik a 6s modellekével. Ha az 5s-hez hasonlítjuk, akkor a CPU kétszer, míg a GPU háromszor gyorsabb.

iSight kamera. A szóbeszédeknek megfelelően megkapta az új 4 colos telefon a 12 megapixeles szenzort. Teljesen ugyanaz ez is, mint ami a 6s modelljeiben van, így itt is elérhető az Élő Fotók mód és a 4K videófelvétel. Ha pedig előlapi kamera, akkor az SE-nél szintén elérhető a Retina Flash funkció.

Gyorsabb LTE, debütált az NFC chip, ami lehetővé teszi az Apple Pay-t. Ha pedig az áráról beszélünk, akkor 399 dollár lesz a 16 GB-os modell, míg a 64-es 499. Március 24-től elérhető, 31-től pedig megvásárolható. Első körben Magyarországon nem lesz kapható, azonban május végére 110 országban lesz beszerezhető, köztük nálunk egyaránt.

iPad Pro

A vezetők elmondása szerint a novemberben megjelent iPad Pro nagy népszerűségre tett szert. Szeretik az emberek a munka terén is használni, e kapcsán pedig az Apple Pencil is szerepet kapott. Nem csoda hát, hogy a nagy testvér sikereit megörökli a középső. Bemutatkozott a 9,7 colos iPad Pro!

Mivel eléggé népszerű a 9,7 col, így úgy gondolták, hogy ideje egy nagy frissítést ejteni. Nem csoda, hiszen ilyen méretű almás táblagépből már 200 milliót értékesítettek világszerte. Magyarán mondva ugyanazokat a Pro alkatrészeket kapta a 9,7-es tablet, mint a nagyobbik testvére. 40 százalékkal kevesebb fényt ver vissza, ugyanakkor 25 százalékkal fényesebb, mint a novemberi rokona. Ha az Air 2-höz hasonlítjuk, akkor 25 százalékkal jobb a színtelítettsége.

TrueTone Display. Érzékeli, hogy milyen színhőmérsékletű fények érik a tabletet, így a készülék automatikusan beállítja a színhőt. Sokban hasonlít ez a NightShift módra, hiszen automatikusan olyan színhőmérsékletet ad, ami az adott helyhez a legmegfelelőbb.

Természetesen itt is bemutatkozott a négy hangszórós kialakítás, plusz szintén debütál az A9X processzor az M9-el karöltve. Ennek kapcsán szintén elérhető a Hey Siri. Új Smart Keyboard, azonban marad a régi Apple Pencil. Szintén 12 megapixeles kamera, ugyanazokkal a funkciókkal, mint amivel az iPhone SE debütált.

Új kiegészítő. Lightning SD kártyaolvasó és USB adapter. Utóbbi lehetővé teszi, hogy akár egy kamerát, mikrofont vagy egyéb dolgokat csatlakoztassunk hozzá.

Végül az új iPad Pro is négy színben kerül piacra, hiszen megjelent a rozéarany opció. 599 dodó a 32 GB-os és 749 a 128-as. Sőt, 899-ért még egy 256-os modellre is lecsaphatunk (illetve a nagyobb testvére esetében is). Szintén március 24-től válik előrendelhetővé, 31-től pedig megvásárolhatóvá. Magyar megjelenésről egyelőre nem tudni, de vélhetően a megjelenés napján már nálunk is megvásárolható lesz. Jó hír, hogy az Air 2 továbbra is piacon marad.

Forrás: ihungary.hu

Legújabb készülékek

0 WooCommerce Floating Cart

No products in the cart.

X